Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Snížení energetické náročnosti veřejného osvětlení města Sokolov (1. část) - 3. vyhlášení
Odesílatel Tomáš Najvar
Organizace odesílatele SOTES Sokolov spol. s r.o. [IČO: 25248758]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 27.03.2024 15:49:05
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

v odpovědi na dotaz ze dne 21.3.2024 uvádíte:
"1) Rozdíl v počtu kusů pro položku "Vnitřní vybavení pro jednotlivá RVO" a "Demontáže a instalace nového vnitřního vybavení RVO": Potvrzujeme, že rozdíl v počtu kusů v položkovém rozpočtu je způsoben tím, že jeden rozvaděč si přezbrojí technici naší společnosti ve vlastní režii. Toto rozhodnutí bylo učiněno z interních operativních důvodů a za účelem optimalizace pracovního postupu."

Jakým způsobem bude řešena technická kompatibilita světelných bodů (nově využívajících PLC) s rozvaděčem, který si "přezbrojí" Vaši technici v rámci interních operativních důvodů? Nebo pro toto RVO platí jiné zadání? Předpokládám, že nemáte v týmu programátora certifikovaného všemi výrobci svítidel (incl. PLC), nebo komunikačních HW zařízení pro PLC, který by byl schopen daný rozvaděč poté naprogramovat (to probíhá v rámci instalace vybavení RVO) a kdo potom drží záruku za takto kompletovaný rozvaděč?


K výše uvedenému dotazu:
Zadavatel v tomto případě počítá se součinností vybraného dodavatele. Tuto součinnost pak předpokládá minimálně v provedení školení pracovníků Zadavatele, kteří budou následně celou soustavu veřejného osvětlení monitorovat, obsluhovat a také budou provádět základní servis. Obsahem tohoto školení budou jednotlivé HW části systému VO a dále implementace a provoz těchto nových součástí. Mimo jiné i z tohoto důvodu je přáním Zadavatele pouze dodávka vnitřního vybavení RVO. Montáž vnitřního vybavení bude následně provedena pod dohledem pracovníků vybraného dodavatele, pracovníky zadavatel v průběhu instalace nového LED osvětlení. Záruka pak bude vybraným dodavatelem poskytnuta v případě tohoto RVO na dodané součásti, nikoli na tuto část díla jako takovou.
S pozdravem
Tomáš Najvar
jednatel společnosti

SOTES Sokolov spol. s r. o.
Chebská 1939
35601 Sokolov