Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Snížení energetické náročnosti veřejného osvětlení města Sokolov (1. část) - 3. vyhlášení
Odesílatel Tomáš Najvar
Organizace odesílatele SOTES Sokolov spol. s r.o. [IČO: 25248758]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.03.2024 15:41:54
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
Na základě Žádostí o vysvětlení Zadávací dokumentace, obdržených dne 22.03.2024, v 14.29 hod. prostřednictvím systému E-ZAK, poskytuje zadavatel účastníkům následující Vysvětlení zadávací dokumentace:

1) Konektivita pro vzdálenou správu jednotlivých rozvaděčů VO a svítidel není v tento okamžik zajištěna. Zadavatel požaduje komunikaci s rozvaděči RVO, které následně komunikují s jednotlivými svítidly. Informace získané od svítidel jsou následně zpracovány RVO a předány zodpovědnému pracovníkovi.

2) Minimálně 24 hodinové záložní napájení komunikátoru v rozvaděčích VO při výpadku napájení má za úkol zajistit, aby data z RVO byla neustále k dispozici i v případě výpadku. Tento požadavek nezahrnuje získávání dat ze svítidel během výpadku napájení.

3) Komunikace s jednotlivými světelnými místy má za cíl umožnit vzdálené nastavení světelného místa (profil stmívání) a získávání informací o funkčnosti a nefunkčnosti světelného místa. Počet svítidel, z nichž mají být získávána data, je 1.038.

4) Zadavatel upřednostňuje řešení, které využívá pouze jednu krycí vrstvu na LED čipech svítidel. Tato jediná krycí vrstva má zajišťovat dvojí funkci: jednak má umožňovat přímou distribuci světelného toku v souladu s použitou optikou, a zároveň poskytovat odpovídající ochranu LED čipů svítidla před vnějšími vlivy, čímž je myšleno dosažení ochranného stupně minimálně IP 65. Jedná se o integrovaný přístup, kdy jedna komponenta plní více funkcí, což může vést k efektivnějšímu a ekonomičtějšímu řešení. Toto preferované řešení je ve výběrovém řízení bodově ohodnoceno výše než alternativní řešení, která by využívala více krycích vrstev pro dosažení stejného účelu. Zadavatel tímto způsobem podporuje inovativní a efektivní technologická řešení, která přinášejí jak technické, tak ekonomické výhody. Zadavatel ve své zadávací dokumentaci jasně specifikuje, že dodavatelé, kteří nabídnou řešení s použitím jedné krycí vrstvy splňující obě výše zmíněné funkce, obdrží v rámci hodnocení nabídek více bodů. Tímto přístupem zadavatel směřuje k zajištění nejvyšší možné kvality a dlouhodobé udržitelnosti veřejného osvětlení.

5) V rámci rekonstrukce a dovybavení stávajících rozvaděčů veřejného osvětlení zadavatel umožňuje dodavatelům navrhnout jakékoli řešení, které bude efektivně a kvalitně splňovat požadavky zadavatele na funkčnost. To zahrnuje možnost navržení různých technických úprav nezbytných pro integraci nových komponent, jako jsou komunikátory a svítidla, do stávajících rozvaděčů. Přesný rozsah rekonstrukce, včetně technických specifikací a parametrů jednotlivých prvků, je ponechán na odborném úsudku a návrhu dodavatele, aby bylo zajištěno, že navrhované řešení bude plně vyhovovat požadavkům zadavatele a zároveň respektovalo stávající stav a možnosti rozvaděčů.

6) Stávající systém sledování a správy VO je funkční systém pro sledování a správu světelných bodů, včetně podrobných informací o světelných bodech a dalších součástech systému veřejného osvětlení. Zadavatel získává obecné informace o světelných místech, včetně umístění, GPS pozice, vybavení světelného místa a v budoucnu si přeje komunikovat se světelnými místy podle popisu v bodu 3.

7) Zadavatel požaduje provedení repase RVO v rozsahu stanoveném zadávací dokumentací, zejména pak dle Přílohy č. 6b Technické parametry RVO.

8) Zadavatel nemá v úmyslu měnit zadávací podmínky, nebude tedy měnit ani rozsah předmětu plnění.

S pozdravem
Tomáš Najvar
jednatel společnosti

SOTES Sokolov spol. s r. o.
Chebská 1939
35601 Sokolov