Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Snížení energetické náročnosti veřejného osvětlení města Sokolov (1. část) - 3. vyhlášení
Odesílatel Tomáš Najvar
Organizace odesílatele SOTES Sokolov spol. s r.o. [IČO: 25248758]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 21.03.2024 15:09:45
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Vážený uchazeči,

děkujeme za Vaše dotazy týkající se veřejné zakázky na rekonstrukci veřejného osvětlení. V návaznosti na Vaše dotazy Vám poskytujeme následující odpovědi:

1) Rozdíl v počtu kusů pro položku "Vnitřní vybavení pro jednotlivá RVO" a "Demontáže a instalace nového vnitřního vybavení RVO": Potvrzujeme, že rozdíl v počtu kusů v položkovém rozpočtu je způsoben tím, že jeden rozvaděč si přezbrojí technici naší společnosti ve vlastní režii. Toto rozhodnutí bylo učiněno z interních operativních důvodů a za účelem optimalizace pracovního postupu.

2) Stav RVO a výměna vnitřního vybavení: Chápeme Vaše obavy týkající se stavu RVO a požadavku na výměnu vnitřního vybavení. Požadujeme, aby byla všechna vnitřní vybavení instalována tak, aby po jejich instalaci a revizi byla všechna RVO bez jakýchkoli závad. Pokud při revizi dojde k zjištění, že vyměněné vybavení není dostatečné pro bezvadný provoz RVO, očekáváme, že dodavatel přijme veškerá nezbytná opatření k odstranění těchto závad v souladu s platnými právními a technickými normami.

3) Udržovací činitel pro výpočet osvětlení komunikací: V rámci této veřejné zakázky je udržovací činitel stanoven na hodnotu 0,87. Tento činitel byl zvolen na základě standardních postupů a očekávaného vývoje technologického opotřebení a znečištění svítidel během jejich životnosti. Uvedený udržovací činitel by měl být použit při výpočtu osvětlenosti pro zajištění, že navrhované osvětlení bude odpovídat dlouhodobým potřebám a normám pro osvětlení veřejných prostor.
S pozdravem
Tomáš Najvar
jednatel společnosti

SOTES Sokolov spol. s r. o.
Chebská 1939
35601 Sokolov